Fırında Hindi Fümeli Ve Kaşarlı Makarna
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Hindi Fümeli Ve Kaşarlı Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Hindi Fümeli Ve Kaşarlı Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8 dakika haşlayın. Daha sonra süzün.
  2. Haşlanmış makarna henüz sıcakken tereyağı, tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın.
  3. Makarnanın 1/3’ünü ısıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabına yayın.
  4. Makarnanın üzerine önce ince kıyılmış hindi fümenin yarısını serpin, sonra da dilimlenmiş kaşar peynirlerini üzerini tamamen örtecek şekilde yerleştirin.
  5. Bu işlemi bir kat daha olacak şekilde yapın. En son katına yani üçüncü kata tekrar haşlanmış makarnayı yayın.
  6. Makarnanın üzerine kıyılmış maydanoz ile rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
  7. Sosu için sütle yumurtaları iyice çırpın. Makarnanın üzerine dökün.
  8. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, peynirler kızarana kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Pilav ve Makarna Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hindi Yemekleri Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Makarna Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates
Patates Oturtma
Fırında Bütün Karnabahar
Airfryer'da Kaşarlı Mantar
Yürek güveci