Turşu Lahana Sarması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Turşu Lahana Sarması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Turşu Lahana Sarması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Pirinci ve bulguru yıkayıp süzün. Kıyma, soğan, pirinç ve bulguru bir kasede karıştırın. Tuz, karabiber ve salçayı ekleyip karıştırın. Lahana yapraklarının varsa damarlı kısımlarını kesin. Üzerine kıymalı harçtan paylaştırıp yan kısımları harcın üzerine kapatıp rulo şeklinde sarıp tencereye dizin. Limonu dilimleyip sarmaların üzerine dizin. Tereyağını küçük parçalar şeklinde kesip sarmaların üzerine serpin. Pişme sırasında yaprakların açılmaması için üzerine porselen bir tabak kapatın. Porselen tabağın üzerini hafifçe geçecek kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Su ısınana kadar hızlı daha sonra kısık ateşte 40-45 dakika pişirin. Yemek piştikten sonra 10 dakika bekletin. Tereyağını bir tavada eritip kıyılmış sarımsağı eekleyerek kısık ateşte hafifçe kavurun. Nane ekleyip tavayı ocaktan alın. Sarmaların üzerine gezdirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sarma Tarifleri Turşu Tarifleri Sebze Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Ekşi krema soslu etli pazı sarma
Gürcü Sarması
Güveçte Yaprak Sarma
Azeri usulü yaprak sarma
Kabak Sarması
Etli Yaprak Sarma