Kabak Sarması
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Zeytinyağlı kabak dolmasını bilmeyen yoktur elbet, ancak bu kez kabakları ince ince dilimleyip sarma yapımında kullanıyoruz. Hem ana yemek olarak sunulan, hem de yemeklerin yanında ikram edilen kabak sarmayı pirinç, domates ve kıyma ile kolayca hazırlayabilirsiniz. Kıyma tamamen damak zevkine bağlıdır, tarifte kullanılmasa da olur. Malzemeler hazırsa, zeytinyağlı kabak sarma tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak kabak çiçeği dolması ve peynirli kabak rulo tarifine de göz atın.

Kabak Sarması Tarifi İçin

Malzemeler

Kabak Sarması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle kabakları bol suyla yıkayıp kurulayın. Ardından rulo olacak şekilde uzun ince doğrayın.
  2. Bir kasenin içinde yarım yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber ve tuzu karıştırın. Bu karışımı kabakların üzerine fırça yardımıyla sürün.
  3. Sosladığınız kabakları fırında 10 dakika pişirin.
  4. İç harcı için; Derin bir kasede kıyma, pirinç, domates püresi, karabiber ve kimyonu karıştırın.
  5. Fırınlanmış ve soğutulmuş kabakların içerisine, hazırladığınız harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup rulo şeklinde sarın.
  6. Hazırladığınız kabak ruloları tepsiye dik bir şekilde yerleştirin.
  7. Zeytinyağını sos tavasında kızdırın ve içerisine sarımsak tozu ilave edin.
  8. Sarımsaklı zeytinyağını kabakların üzerinde gezdirin.
  9. Kalan iç harcı salça ile birleştirin. Üzerine sıcak su ekleyerek kıvamını açın.
  10. Hazırladığınız karışımı kabak ruloların üzerinde gezdirin. Kabak sarmasını önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
  11. Açılmasını önlemek için ortadan tahta şiş geçirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kabaklı Tarifler Fırın Yemekleri Sarma Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Ekşi krema soslu etli pazı sarma
Gürcü Sarması
Güveçte Yaprak Sarma
Azeri usulü yaprak sarma
Etli Yaprak Sarma
Mısır unlu pazı sarması