Üzüm Yaprağı Dolması
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 2 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Her yemeğin yanına yakışan üzüm yaprağı dolmasını bir de Azerbaycan usulü deneyin. Kuzu ve dana kıyması karışımıyla hazırlanan bu dolmayı, yoğurtla birlikte sunabilirsiniz. Şef Ramin Nuriyev'in bu tarifini notlarınız arasına almayı unutmayın.

Türk mutfağının vazgeçilmezi olan zeytinyağlı yaprak sarması tarifine de göz atın.

Üzüm Yaprağı Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Üzüm Yaprağı Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıymaları, yıkanmış pirinci, kuru soğanı, yeşillikleri, tuz ile karabiberi bir kaba alın ve karıştırarak iç harcı hazırlayın.
  2. Yapraklar salamuraysa önceden birkaç defa sıcak suda yıkayın ki yapraklar tuzlu kalmasın.
  3. Eğer taze yaprak kullanıyorsanız, yaprakları az tuzlu kaynar suda haşlayın 4-5 dakika haşladıktan sonra soğuk suya alın.
  4. Tencerenin dibine birkaç yaprak açın ve sonrasında her yaprağın içine harcı koyarak güzelce bohça gibi kapatın ve dolmaları tencere dibinden başlayarak birkaç sıra dizin.
  5. En son üzerine su ve tereyağı dökün, orta ateşte yaklaşık 2-2,5 saat pişirin. Dolma hazır olunca yanında yoğurtla servis edin.

Tarif Kategorileri

Sarma ve Dolma Tarifleri Yoğurtlu Tarifler Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Nar ekşili kuru dolma
Kırkçikli kelem dolması
Erik Dolması
Rocoto Relleno
Açık biber dolma
Kofik Dolması