Sumak Ekşili Kuru Dolma
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hafif ekşi, ve acı bu dolmaya bayılacaksınız. Şef Fikret Özdemir’den sumak ekşili kuru dolma tarifi ile karşınızdayız.

Sumak Ekşili Kuru Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Sumak Ekşili Kuru Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Gün kurusu patlıcan ve biberleri haşlayın.
  2. Domates, soğan, maydanoz ve yeşil soğanı bir kaba alın ve tuz, karabiber, pul biber ile sumak ekşisini ilave edin. Kıyma, salça ve pirinci ekledikten sonra ezmeden, harmanlayarak karıştırın.
  3. Haşlanmış kuru patlıcan ve biberlerin içini az miktarda karışımla doldurun. 
  4. Tencere tabanındaki dolmaların yanmaması için tencerenin tabanına öncelikle bir miktar yıpranmış veya yırtılmış kullanılmayacak patlıcan, biber kurularını yerleştirin..
  5. Bu işlem yapıldıktan sonra doldurulmuş dolmaları tencereye yerleştirerek üzerine yeterince su ilave edin.
  6. Zeytinyağı ve sumak ekşisi ekleyerek pişirmeye başlayın. Su kaynamaya başladığında kısık ateşte 20-25 dakika süreyle pişirin ve sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Patlıcanlı Tarifler Dolma Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Nar ekşili kuru dolma
Kırkçikli kelem dolması
Erik Dolması
Rocoto Relleno
Açık biber dolma
Kofik Dolması