Kuskuslu Enginar Dolması
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Enginar sevenleri böyle alalım. Kuskus makarna, şehriye, soğan ve baharatlarla hazırlanan nefis bir dolma tarifimiz var. Tarifin videosu @aydanustkanat sayfasında, bilgilerinize. Malzemeler hazırsa, kuskuslu enginar dolması için detaylara geçebiliriz.

Farklı versiyonları olan zeytinyağlı enginar dolması ve kinoalı enginar dolması tarifine de göz atın.

Kuskuslu Enginar Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Kuskuslu Enginar Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginarların yapraklarının açılması için avuç içiyle tezgah arasında hafif bastırarak yuvarlayın. Göbeğini aralayıp, uygun bir kaşıkla göbekteki mor yaprak ve tüyleri alın.
  2. Dış kısımdan gerekiyorsa iki sıra yaprak koparıp temizleyin. Yaprakların ucundan göbeğe doğru yaklaşık 3 parmak genişliğinde kesin.
  3. Enginarları limonla sıvazlayın ve limonlu suya atın. Bu aşamada eğer enginarlar körpeyse çiğ, değilse limonlu ve tuzlu suda 15 dakika haşlayın.
  4. Yemeklik doğranmış soğan, dereotu, nane, kuru nane, kuskus ile kavrulmuş şehriyeyi bir kaba alarak tuz ve zeytinyağını ekledikten sonra karıştırın. Bu karışımı enginarların içine boşluk kalmayacak şekilde doldurun.
  5. Piyazlık doğranmış kuru soğanı kalın tabanlı veya döküm bir tencerenin altına serpiştirin ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
  6. Makarnalı karışımdan kalanı üzerine yayın ve enginarlar için kaşıkla yuvalar yapın. Enginarları hazırladığınız tencereye dizip üzerine su ekleyin ve zeytinyağı gezdirin.
  7. Tencerenin kapağını kapatıp önce yüksek ateşte 5 dakika, ardından orta ateşte 5 dakika ve sonra da kısık-orta ateşte 40 dakika pişirin.
  8. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Dolma Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Nar ekşili kuru dolma
Kırkçikli kelem dolması
Erik Dolması
Rocoto Relleno
Açık biber dolma
Kofik Dolması