Kofik Dolması
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Elazığ mutfağıyla özdeşleşen kofik dolması, kuru patlıcan ve kuru biber ile hazırlanır. Elazığ ve çevresinde çok sevilen bu dolma, bazı yörelerde nohut ve etli olarak da hazırlanabilir. Yapımında pirinç, kıyma, sarımsak ve sumak gibi farklı malzemeler kullanılır. Malzemeler hazırsa, Elazığ usulü kofik dolması tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kavun dolması tarifine de göz atın.

Kofik Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Kofik Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle kuru soğanı ince ince kıyın.
  2. Bir tencereye sıvı yağ ve soğanları alın.
  3. Ardından salça, pirinç, nohut, kıyma, sarımsak ve baharatları ekleyerek kavurun ve iç harcı hazırlayın.
  4. Bu esnada kuru patlıcan ve kuru biberleri kaynar suya alarak 5 dakika bekletin. Yumuşayan sebzeleri kenara alın. 
  5. Hazırladığınız iç harcı, kuru patlıcan ve kuru biberlerin içerisine doldurun. Üzerinde 1 parmak boşluk bırakmaya özen gösterin.
  6. Patlıcan ve biberlerin ağzını büzerek dik bir şekilde tencereye yerleştirin.
  7. Bir kasenin içinde salça, kaynar su, nar ekşisi ve tuzu karıştırarak sos hazırlayın.
  8. Hazırladığınız sosu, dolmaların üzerini geçecek şekilde tencereye dökün ve orta ateşte pişirin.
  9. Ortalama 30 dakikanın sonunda kofik dolması pişmiş olacaktır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Kofik dolmasını, naneli ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Pirinçlerin çiğ kalmaması için, tarife başlamadan yarım saat önce suda bekletebilirsiniz. 
  • Nohutları tarife başlamadan 1 saat önce haşlayın.
  • Mümkünse yağsız dana kıyması kullanın.

Tarif Kategorileri

Doğu Anadolu Yemekleri Dolma Tarifleri MasterChef Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Nar ekşili kuru dolma
Kırkçikli kelem dolması
Erik Dolması
Rocoto Relleno
Açık biber dolma
Kıymalı Taze Patlıcan Dolması