Kızarmış Kabak Çiçeği Dolması
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Umut Tabak’tan kızarmış kabak çiçekleriyle hazırlanan şahane bir dolma tarifi ile karşınızdayız. Özellikle Ege mutfağında çok sevilen kabak çiçeğini, peynirli harç ile doldurarak tavada kızartabilirsiniz. Hazırladığınız kızarmış kabak çiçeklerini, yoğurt eşliğinde sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Klasik kabak çiçeği dolması tarifine de göz atın.

Kızarmış Kabak Çiçeği Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Kızarmış Kabak Çiçeği Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tempura un, yumurta ve maden suyunu bir kaba alarak bir çırpma teli yardımıyla pekmez kıvamını elde edene kadar çırpın. 
  2. Soğan, domates ve salatalık ile İzmir tulum peynirini bir kaba alarak karıştırın ve kabak çiçeklerini bu harçla doldurun. 
  3. Kabak çiçeklerini hazırladığınız tempura unlu karışıma bulayın ve tavada 180 derece sıcaklığı ulaşmış ayçiçek yağında kızartın.
  4. Kızarttığınız dolmaları kağıt peçete üstünde beklettikten sonra süzme yoğurt ile birlikte servis edin. 

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Dolma Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Sarma ve Dolma Tarifleri Özel Günler

Benzer Tarifler

Nar ekşili kuru dolma
Kırkçikli kelem dolması
Erik Dolması
Rocoto Relleno
Açık biber dolma
Kofik Dolması