Etli Dolma İçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Etli biber dolması ve karışık dolma gibi birçok tarifte kullanabileceğiniz etli dolma harcı, kıyma, pirinç ve baharatlar eşliğinde hazırlanır. İsteğe göre biber, kabak, patlıcan gibi sebzelerin içine doldurularak pişirilir. Peki, etli dolma içi nasıl yapılır? İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz etli dolma içi tarifi:

Etli Dolma İçi Tarifi İçin

Malzemeler

Etli Dolma İçi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sarımsakları ve soğanları kıyın. Pirinci yıkayıp suyunu süzün.
  2. Domatesi küçük küçük doğrayın.
  3. Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün.
  4. Maydanozu da ince ince kıyın.
  5. Sarımsak, soğan, domates, pirinç, kıyma, ayçiçeği yağı, maydanoz, domates ve biber salçası, nane, kırmızı pul biber, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu geniş bir kapta karıştırın.
  6. Hazırladığınız harcı hem dolma, hem de sarma tariflerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Dolma Tarifleri Sarma Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Nar ekşili kuru dolma
Kırkçikli kelem dolması
Erik Dolması
Rocoto Relleno
Açık biber dolma
Kofik Dolması