Ton Balıklı Ve Kayısılı Salata
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Elif Tapan'dan sağlıklı ve besleyici bir salata önerimiz var. Protein deposu olarak bilinen ton balığı, omega 3 bakımından da zengindir. Özellikle fiziksel ve zihinsel gelişime büyük ölçüde katkı sağlar. Ton balığı hem yemeklerin, hem de salataların içerisinde sık sık kullanılır. Elif Tapan'dan diyet menülerine uygun olarak tüketilen ton balıklı ve kayısılı salata tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak diyet listelerine ekleyebileceğiniz avokado ve ton balıklı kanepe veya hardal soslu ton balığı salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Ton Balıklı Ve Kayısılı Salata Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için

Ton Balıklı Ve Kayısılı Salata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yedikule marul ve semizotunu yıkayın ve kuruttuktan sonra büyük bir salata kasesine alın.
  2. Taze kayısıları ikiye keserek çekirdeklerini çıkarın ve sıcak su dolu bir kapta 1-3 dakika bekletin.
  3. Kruton için baget ekmeği ince dilimleyerek  sıcak bir fırında 10 dakika kadar kızartın.
  4. Sıcak suda beklettiğiniz kayısıların kabuklarını soyun.  Diğer tüm kayısılarla birlikte arzu ettiğiniz şekilde dilimleyin ve salata kabına ilave edin.
  5. Sos için gerekli tüm malzemeyi bir kaba alarak homojen bir görünüm elde edene kadar çırpın. 
  6. Son olarak kayısı iç çekirdeklerini, bademi, ton fileto ve krutonları kaseye alın ve sosu ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Ton Balıklı, Kayısılı Salata Kaç Kalori?

  1. Ton balıklı, kayısılı salatanın bir porsiyonu, yaklaşık 185 kaloridir. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Salata Tarifleri Ton Balıklı Tarifler Diyet Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata