Tavuk Salatası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Diyet listelerinde sık sık yer verilen tavuk salatası, düşük kalorili ve lezzetli salata çeşitlerinden biridir. Haşlanmış tavuk etlerinin zeytin, biber, soğan ve baharat gibi malzemelerle karıştırılmasıyla hazırlanan tavuk salatası, protein, fosfor ve potasyum bakımından da zengindir. 1 porsiyon tavuk salatası, yaklaşık 85 kaloridir. Peki, tavuk salatası nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, diyet menülerinin favorisi olacak nefis tavuk salatası tarifini deneyebilirsiniz.

Alternatif olarak kereviz salatası ve pratik çiroz salata tarifini de deneyebilirsiniz.

Tavuk Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk etlerini haşlayıp küp şeklinde doğrayın ve geniş bir kaseye alın.
  2. Közlenmiş biberleri doğrayıp ekleyin.Zeytin, soğan, mısır ve turşuyu da ekleyip karıştırın.
  3. Karabiber, sarımsaklı çeşni, chili biber, kekik, tuz, zeytinyağı, limon suyu ve dereotunu ilave edip harmanlayın ve servis tabağına aktarın.
  4. Susamları kavurup üzerine serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.

Tavuk Salatası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tavukları haşlarken suyun içerisine bir tutam tuz atın. Bu sayede tavuklar daha çabuk pişecektir.
  2. Tavukları haşladığınız suyu cam kavanoza aktararak saklayın. Tavuk suyunu pilav ve makarnaların içinde kullanabilirsiniz.
  3. Haşladığınız tavukları küçük parçalar halinde dilimleyin.
  4. Tarifte verilen malzemeleri isteğe göre çıkartabilir veya sevdiğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Salata Tarifleri Tavuk Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata