Hardal Otu Salatası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hardal otu turpgiller ailesinden Akdeniz bölgesinde yetişen bir bitkidir. Lezzetli sos olan hardal bu bitkinin tohumlarından yapılır. Hardal yaprakları direk yemek için sert yapraklardır, bu sebeple tüketmeden önce kısa süreli sıcak suya tabi tutulurlar. Bu lezzetli ot salata olarak zeytinyağı ve sarımsak ile oldukça yakışır. Balık ya da et yediğiniz günlerde yanında iyi gidecek bir meze olacaktır. Hazırsanız hardal otu salatasının malzemeleri aşağıda…

Hardal Otu Salatası Kaç Kaloridir?

100 gram hardal otu salatası yaklaşık 50 kaloridir.


Hardal Otu Salatası Tarifi İçin

Malzemeler


Hardal Otu Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hardal otunu yıkayın ve kalın sap kısımlarını koparın. 
  2. Kaynar suya hardal otlarını atın ve yumuşadığında çıkartarak buzlu suya koyun.
  3. Dilimleyin ve bir servis tabağına alın. 
  4. Sarımsakları ezin, içerisine tuz, zeytinyağı ve limon suyu koyduktan sonra çırpın. 
  5. Hazırlanan sos hardal otlarının üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun. 
  Püf Noktası
  • Hardal otunu uzun süre haşlarsanız eğer fazla yumuşayacaktır ve dağılacaktır bu sebeple süreye dikkat ediniz, 5 dakika haşlayınız. 
  • Kaynar sudan soğuk suya alma sebebi otların şoklanarak pişmelerinin durmasını sağlamak ve renklerini daha canlı hale getirmek. 

Tarif Kategorileri

Salata Tarifleri Salata ve Meze Tarifleri Meze Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata