Balıkçı Salatası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Balıkçı restoranlarının en meşhur salatasını sizlere sunuyoruz. Balık yemeklerinin yanına çok yakışacak bir tarifimiz var. Turp, marul, zeytin gibi malzemeleri bir araya getiren balıkçı salatası, özellikle hamsi ve uskumrunun yanına çok yakışmaktadır. Bol limonla birlikte sunulur. İsteğe göre farklı malzemelerle zenginleştirilebilir. Peki, meşhur balıkçı salatası nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, balıkçı salatası tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak girit zeytin salatası, gavurdağı salatası ve çiroz salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Balıkçı Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Balıkçı Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak marul yapraklarını bol suyla durulayın ve suyunu sıktıktan sonra bir kenarda bekletin.
  2. Bu esnada salatalık, turp, soğan ve brokolileri küçük parçalar halinde doğrayın.
  3. Cevizleri elinizle parçalayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın.
  4. Domatesleri yıkadıktan sonra 4-5 parçaya ayırın.
  5. Nane yapraklarını da ince ince kıyın.
  6. Salata kasesinin içerisine ilk olarak marulları yerleştirin.
  7. Üzerine doğranmış soğan, salata, turp, nane ve brokolileri yerleştirin.
  8. Salataya zeytinyağı, tuz, sirke ve limon suyu ekledikten sonra çatalla karıştırın.
  9. Son olarak ufalanmış ceviz, zeytin ve domatesi ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Salata Tarifleri Salata ve Meze Tarifleri Diyet Yemekleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata