Bal Kabaklı Keçi Peynirli Salata Tarifi
Selin Hıdır
2411 Tarif       2 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fırınlanmış bal kabağının hafif tatlı aroması, keçi peynirinin karakterli lezzeti ve nar ekşili sosun dengeli ekşiliğiyle buluşuyor; ceviz ve taze yeşilliklerle tamamlanan bu salata, hem hafif hem de sofrada fark yaratan şık bir alternatif sunuyor. Peki, bal kabaklı keçi peynirli salata nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Bir porsiyon bal kabaklı keçi peynirli salata 450 kaloridir

Bal Kabaklı Keçi Peynirli Salata Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Salata için

Nar ekşili sos için

Bal Kabaklı Keçi Peynirli Salata Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 200 derecede ısıtın. Bal kabağı dilimlerini bir fırın tepsisine dizin. 
  2. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber serpin. 
  3. Bal kabakları yumuşayıp kenarları hafifçe kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 
  4. Eğer ızgara yapacaksanız, bal kabağı dilimlerini bir ızgara tavasında veya döküm tavada, her iki tarafında da ızgara izleri oluşana kadar pişirebilirsiniz. 
  5. Ayrı küçük bir kaba nar ekşisi, sızma zeytinyağı, limon suyu, bal, tuz ve karabiberi ekleyip iyice çırpın. 
  6. Sosun kıvamı homojen olana kadar karıştırmaya devam edin. 
  7. Geniş bir servis tabağına taze roka veya karışık yeşillikleri yayın. 
  8. Üzerine pişen ve hafifçe soğuyan bal kabağı dilimlerini yerleştirin. 
  9. Bal kabağının üzerine küp doğradığınız veya ufaladığınız keçi peynirini serpiştirin. 
  10. Son olarak kavrulmuş ceviz veya kabak çekirdeklerini ekleyin. 
  11. Hazırladığınız nar ekşili sosu salatanın her yerinde gezdirin ve servis yapın.

Tarif Kategorileri

Salata Tarifleri

Benzer Tarifler

Yılbaşı Salatası Tarifi
Zahter Salatası Tarifi
Yeşil Mercimek Salatası Tarifi
Kırmızı Pancar Salatası Tarifi
Ev Yapımı Coleslaw Tarifi
Meksika Fasulyeli Kuskus Salatası Tarifi