Avokado Püreli Bahar Salatası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kökeni Orta Amerika'ya dayanan avokadonun ana vatanı Meksika'dır. Tropikal iklimi seven bu besin, ülkemizde en çok Antalya ve Mersin'de yetişir. Kalp sağlığını koruyan avokado, özellikle mide bulantılarına ve kusmaya iyi geldiği için hamilelere önerilen besinler arasındadır. Böbreklerdeki sıvı dengesini korurken, cilt hücrelerinin canlanmasını sağlar. Malzemeleriniz hazırsa, diyet listelerinin favorisi olacak avokado püreli bahar salatası tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Avokado Püreli Bahar Salatası Kaç Kaloridir?

Avokado Püreli Bahar Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Avokado püresi için

Bahar salatası için

Avokado Püreli Bahar Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Püre için tüm malzemeleri bir rondoya alın. Pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar rondodan geçirin ve bir servis tabağına aktarın.
  2. Diğer malzemeleri bir kaseye alıp zeytinyağı, limon suyu ve tuzla lezzetlendirin. Sırasıyla tüm malzemeleri püre üzerine yerleştirerek servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Avokado püreli bahar salatasını, ızgara köfte ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Salata ve avokadonun kabuklarını soyduktan sonra sudan geçirmeyi unutmayın.
  • Dilerseniz, salatanın içerisinde garnitür kullanabilirsiniz.
  • Zeytinyağı ve limonu, salatayı servis edeceğiniz zaman ekleyin. Böylece salatanın sulu olmasını önleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Salata Tarifleri Avokadolu Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata