Amasra Salatası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bir liman kenti olan Amasra 'Amasra Salatası' ile de ünlü. Tabi ki, Amasra'ya gidince balık yemeden olmaz. Amasra'da günlük taze balık yemek mümkün. Mevsimine göre hamsi ve kalkan balığı, mezgit, tekir önemli seçenekler arasında. Peki, 'Balığın önemli eşlikçisi Amasra Salatası nedir, ünlü Amasra Salatası tarifi nasıl yapılır?' birlikte bakalım...

Amasra Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için;

Amasra Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bütün malzemeler yıkanır.
  2. Marul, roka, maydanoz ve dereotu doğranır. 
  3. Salata tabağına sırayla marul, jülyen doğranmış kuru soğan, roka, maydanoz, dereotu, turşu, rendelenmiş havuç, ince doğranmış kırmızı lahana eklenir. Ardından kalan malzemeler süslenerek üzerine dizilir.
  4. Sos için bir kapta malzemeler karıştırılır ve salatanın üzerine gezdirilir. Süslü bir şekilde servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Domatesli Tarifler Yöresel Tarifler Diyet Yemekleri Salata Tarifleri

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata