Yoğurt Yağlaması
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yoğurt Yağlaması Tarifi İçin

Malzemeler

Yoğurt Yağlaması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Süzme yoğurdu çukur bir kaba alıp tuzu ekleyin. Yoğurt yeteri kadar koyu kıvamlı değilse tuzladıktan sonra bir gece bez torba içinde yüksek bir yere asıp altına bir kase koyarak fazla suyunu süzün. Yoğurttan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve bir tepsiye dizin. Tepsiyi buzdolabına alıp en az 6 saat dinlenmeye bırakın. Daha sonra yoğurt toplarını geniş ağızlı bir kavanoza dizin. Üzerine zeytinyağı ilave edin. Defne yaprakları, biberiye, kekik ve mercanköşk dallarını ilave edin ve kavanozun kapağını kapatın. Buzdolabında 10 gün bekletin. Servis yapacağınız zaman kavrulmuş susam ve pul bibere bulayın. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meze Tarifleri Bakliyat Tarifleri Yoğurtlu Tarifler Atıştırmalık Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Cunda Ezmesi
Tzatziki
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Yemlik Cacığı
Uskumru Tarator