Tzatziki
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yemeklerin yanına çok yakışacak bir tarif denemeye ne dersiniz? Yunan cacığı ya da tzatziki adı ile bilinen meze, cacığın farklı bir versiyonudur. Yunanistan'da yapılır. Klasik cacıktan çok farklı değildir ancak cacık ile ayrı özellikleri de vardır. Cacık daha suluyken, tzatziki daha meze kıvamındadır. Yapılışı oldukça kolay olan bu tarif için malzemeleriniz ve siz hazırsanız, tzatziki tarifinin detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Tzatziki Kaç Kalori?

100 gram tzatzki içerisinde 182 kalori bulunur. Bu kullandığınız yoğurdun yağ miktarına göre değişiklik gösterebilir. 

Tzatziki Tarifi İçin

Malzemeler

Tzatziki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Salatalıkları yıkayın ve kuruladıktan sonra rendeleyin. 
  2. Rendelenmiş salatalıkların suyunu sıkarak ayrı bir kaba alın. 
  3. Süzme yoğurdu bir kaba alın. İçerisine tuz ve ezilmiş sarımsak ilave ederek karıştırın. 
  4. Suyu sıkılmış salatalıkları ilave edin. 
  5. Dereotlarını ince ince doğrayın. 
  6. Hepsini karıştırın, zeytinyağı ile birlikte servis edin.
  Servis Önerisi
  • Yanında pita ekmeği ya da lavaş ile servis edebilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Salatalıkların suyunu mutlaka sıkmalısınız aksi halde tzatzikiyi sulandırır.
  • Süzme yoğurt kullanılmalı ve ekstra sulandırıcı eklenmemelidir. 
  • Zeytin taneleri ile birlikte servis edilebilir. 
  • Dereotu ince ince doğranmalıdır.

Tarif Kategorileri

Yunan Mutfağı Yemekleri Meze Tarifleri Yoğurtlu Tarifler

Benzer Tarifler

Cunda Ezmesi
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Yemlik Cacığı
Uskumru Tarator
Kinoalı somon marin