Kabak Tarator
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sağlığa olan faydaları saymakla bitmeyen kabak, ana yemeklerin yanı sıra salata ve meze tariflerinde de kendine yer bulur. Pratikliği ile kısa sürede sofralardaki yerini alan kabak tarator, oldukça lezzetli bir meze çeşididir. Hazırlaması ve pişirmesi yalnızca 10 dakika olan kabak tarator, bol yoğurt ile birlikte sunulur. Peki, nefis kabak tarator nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, ev yapımı kabak tarator tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak farklı bir versiyonu olan havuç kızartması ve nefis fava tarifini de deneyin.

Kabak Tarator Tarifi İçin

Malzemeler

Kabak Tarator

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak kabağı yıkayın ve kabuklu bir şekilde rendeleyin.
  2. Bu esnada tavayı ocağa alın ve üzerine tereyağı ile zeytinyağı ekleyerek eritin. Yağ kızmaya başlamadan önce kabakları içine atın ve 3-4 dakika kavurun.
  3. Kabakların acı kokusu çıktıktan sonra ocağı kapatın ve kabakları soğutun.
  4. Sarımsağı bir bıçak veya havan yardımı ile ezin ve lapa haline getirin.
  5. Dereotunu yıkayıp kuruladıktan sonra ince ince kıyın. 
  6. Bir kabın içerisine yoğurt, sarımsak ve dereotunu ekleyerek çırpın.
  7. Son olarak soğuyan kabakları da karışıma ekleyin ve üzerinde zeytinyağı gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.

Kabak Tarator Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Dereotu canlılığını çabuk yitirdiği için, çok fazla doğramamaya özen gösterin.
  2. Dilerseniz, yoğurda ek olarak mayonez de kullanabilirsiniz.
  3. Kabakları tamamen soğumadan, yoğurt ile birleştirmeyin. Aksi takdirde sulanmaya başlayacaktır.
  4. Hazırladığınız mezeye ufalanmış ceviz parçaları da ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Kabak Tarator Kaç Kalori?

  1. Kabak taratorun bir porsiyonu, yaklaşık 100 kaloridir. Vitamin ve mineral bakımından zengindir.

Tarif Kategorileri

Kabaklı Tarifler Vejetaryen Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Salata ve Meze Tarifleri Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Tzatziki
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Yemlik Cacığı
Uskumru Tarator
Kinoalı somon marin