Havuçlu Ve Kabaklı Buğday Salatası
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Havuçlu Ve Kabaklı Buğday Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Havuçlu Ve Kabaklı Buğday Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in yemek tarifleri gibi salata tarifleri de çok ilgi görüyor...

  1. Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp tencereye alın. Et suyunu ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
  2. Maydanozu temizleyip kıyın. Peyniri küp şeklinde kesip haşhaşa bulayın.
  3. Havuç ve kabakları temizleyip rendeleyin. 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp havuç ve kabağı ekleyin.
  4. Devamlı karıştırarak soteleyin. 1 tutam tuzla tatlandırın. Buğdayı ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Salata kasesine alın.
  5. Kalan zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün. Beyazpeynir ve maydanozla süsleyip servis yapın.

Düşük kalorili ve çok lezzetli klasik buğday salatası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Tzatziki
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Yemlik Cacığı
Uskumru Tarator
Kinoalı somon marin