Kuru Börülce Yemeği
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Afrika ve Hindistan olan börülce, ülkemizde en çok Ege Bölgesi'nde yetiştirilir. Genellikle yemek ve salataların içerisinde kullanılan bu besin, kötü kolesterolü düşürür. A vitamini ve protein bakımından zengindir. Bağırsakları korurken kilo vermeyi de kolaylaştırır. Kansızlığa iyi gelir. Hazırsanız, zeytinyağlı kuru börülce yemeği nasıl yapılır birlikte görelim.

Kuru Börülce Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kuru Börülce Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında kavurun. Küp doğradığınız biberler ve domatesi ilave edin.
  2. Bir gece önceden ıslattığınız kuru börülceyi ekleyin. Su, tuz ve toz şekeri ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış maydanoz yapraklarını serpip ılık olarak servis yapın.
  4. Zeytinyağlı kuru börülceyi, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Daha fazlası için, pratik yemek tariflerinden yararlanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Bakliyat Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma