Yer Elması İle Bolu Kızılcık Tarhanalı Akıtma
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yer Elması İle Bolu Kızılcık Tarhanalı Akıtma Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Sosu için:

Yer Elması İle Bolu Kızılcık Tarhanalı Akıtma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yer elmalarını akan suyun altında güzelce yıkayın. Kaynayan suyun içerisine atın ve yaklaşık 10 dakika elmalar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Kızartmalık yağ hariç tüm malzemeyi derin bir kabın içerisinde karıştırın. Haşlanmış yer elmalarını soğutun ve ezerek bu karışıma ilave edin.
  3. Hamurunuz akışkan bir hamur olmalı, koyu kıvam olursa süt miktarını artırabilirsiniz. Hamurunuzu hazırladıktan sonra dinlenmesi için buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  4. Dinlenen hamuru dolaptan çıkarın ve bir tavayı 2 çay kaşığı yağ ile yağlayın. Tava ısınınca 2 yemek kaşığı hamuru tavanın ortasına gelecek şekilde döküp ince tabaka halinde yayın. Kısık ateşte her iki tarafını da pis¸irin.
  5. Sosu için labne peynirini bir kasede çırpın, içine kestaneleri ufalayıp karıştırın. Pişirdiğiniz akıtmaların içine paylaştırarak rulo sarın ve bekletmeden servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma