Turşu Suyu
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaz sebzelerini kışa, kış sebzelerini ise yaz aylarına taşımanın en lezzetli hali turşu kurmaktan geçer. Yemeklerin yanına çok yakışan turşular, kavanozlara doldurulur ve fermente olması için 30 gün bekletilir. Bunun yanı sıra turşu suyunun da lezzeti bir başkadır. Et ve sebze yemeklerinin yanına çok yakışan turşu suyu, kısa sürede hazırlanmaktadır. Verdiğimiz ölçülerle 2 kiloluk turşu suyu hazırlayabilir, hazırladığınız turşu suyunu buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı turşu suyu tarifine geçebiliriz.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz salatalık turşusu ve acur turşusunu mutlaka deneyin.

Turşu Suyu Tarifi İçin

Malzemeler

Turşu Suyu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencerenin içerisine sıcak içme suyunu alın.
  2. Diğer malzemeleri tencerenin içerisine ekleyin ve tuz eriyinceye kadar karıştırın.
  3. Ardından turşu suyunun soğuması için, oda sıcaklığında bekletin.
  4. Sterilize edilen kavanozun içerisine taze sebzeleri yerleştirin.
  5. Ilıyan turşu suyunu, kavanozların içerisine pay edin ve kapaklarını sıkıca kapatın.
  6. Kavanozları serin ve kuru bir yerde muhafaza edin.
  7. Turşular fermente olduktan sonra, suyunu süzerek içebilirsiniz. Afiyet olsun.

Turşu Suyu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Turşunun kıtır kıtır olmasını istiyorsanız kaya tuzu, yumuşak kıvamda olmasını istiyorsanız normal sofra tuzu kullanabilirsiniz.
  2. Kavanozları sterilize etmek için, kaynar su içerisinde bekletin.
  3. Turşunun fermantasyon sürecinde kavanozların kapaklarını açmayın.
  4. Turşu suyunu sebzeleri süzerek veya küçük parçalar ekleyerek tüketebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri Turşu Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma