Sumak Çayı
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan sumak, enfeksiyon hastalıklarına karşı doğal bir koruyucudur. Sumak çayının faydaları nelerdir diye merak edenler için, en önemli özelliği vücut direncini arttırmasıdır. Bu yüzden kış aylarında haftada 2 fincan içilmesi önerilir. Sumak çayı, metabolizmayı hızlandırdığı için zayıflatıcı bir etkisi mevcuttur. Uygun ölçüde tüketildiğinde yağ yakımını kolaylaştırır. Kandaki insülin seviyesini düzenlediği için, şeker hastalarına da önerilir. Sumak bitkisinin anti kanserojen olduğu kanıtlanmıştır. Kanser hücrelerinin çoğalmasını önlemeye yardımcı olur. Vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştıran sumak çayı, kadın hastalıklarının tedavisinde de etkilidir. Peki, sumak çayı nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz, ev yapımı sumak çayı tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak kiraz sapı çayı ve tükenmez içeceği tarifine de göz atmayı unutmayın.

Sumak Çayı Tarifi İçin

Malzemeler

Sumak Çayı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir fincan suyu çaydanlığa koyun ve içerisine 3-4 damla limon sıkın.
  2. Kısık ateşte kaynatılan çaya elma dilimi ekleyin.
  3. Su kaynadıktan sonra bardağa dökün ve içine bir tatlı kaşığı sumak ekleyip demlemeye bırakın.
  4. 5-7 dakika sonra demlenen çaydan sumağı süzün ve çayın içerisine bir limon atarak için.

Sumak Çayı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Sumak çayını demledikten sonra, içinde sumak kalmayacak şekilde süzmeye özen gösterin.
  2. Eğer sumağı tek başına tüketmek istemiyorsanız, salataların içerisine koyarak da tüketebilirsiniz.
  3. Sumak çayını tok karna tüketebilirsiniz.
  4. Sumak çayının faydalarından yararlanmak için haftada 2 fincan içmeniz yeterlidir.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Alkolsüz İçecekler Sıcak İçecekler İçecek Tarifleri Sıcak İçecek

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma