Patatesli Ve Taze Soğanlı Fritata
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Ve Taze Soğanlı Fritata Tarifi İçin

Malzemeler

Patatesli Ve Taze Soğanlı Fritata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ağzınızda güzel bir lezzet bırakacak patatesli ve taze soğanlı fritata

  1. Sıvı yağı geniş bir tavada ısıtıp küp doğradığınız patatesleri kızartın. 
  2. Ayrı bir yerde yumurtaları, sütü ve karbonatı iyice çırpın. Tuzu ve baharatını ekleyip biraz daha çırpın. 
  3. Patatesler kızarınca dilimlenmiş mantarları ve çok ince kıyılmış soğanı ekleyin. 4-5 dakika kavurduktan sonra yumurtalı karışımı dökün. Ateşi kısın, tavanın kapağını kapatın ve tüm malzeme katılaşana kadar pişirin. Tavayı ocaktan almaya 3-4 dakika kala ince kıyılmış yeşilliklerle birlikte harmanladığınız peyniri serpin. Tavanın kapağını tekrar kapatın. 3 dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Dilimleyip servis yapın.

Kahvaltı için nefis patatesli ve soğanlı frittata tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Patatesli Tarifler Yumurtalı Tarifler İtalyan Mutfağı Yemekleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma