Pancar Turşusu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : -
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pancar Turşusu Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Salamura için

Pancar Turşusu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pancarların kabuklarını fırça ile iyice temizleyip sap kısmını kesin. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. 3 yemek kaşığı sirke ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Pişen pancarların suyunu salamurada kullanmak için ayırın. Ilıkken kabuklarını soyduğunuz pancarları, ister kalın, yuvarlak dilimler halinde, isterseniz elma dilimi şeklinde doğrayın.
  3. Kavanoza karabiberleri, iki defne yaprağını ve 4 diş sarımsağı ekleyin. Pancarları boşluk kalmayacak şekilde kavanoza doldurun.
  4. En üste kalan sarımsak ve defne yaprağını ekleyin. Maydanoz, kereviz sapları ve yapraklarını pancarların üzerini tamamen kapatın.
  5. Salamura için, pancar turşusunun kendi haşlama suyunu kullanın. Pancar suyu sıcakken, içine sirke ve tuzunu ekleyin, tuz eriyinceye kadar kadar karıştırın.
  6. Turşunun üzerini kapatacak kadar hazırladığınız su ile doldurun, ağzını sıkıca kapatın.

Alternatif olarak kırmızı lahana turşusunu da deneyebilirsiniz.

 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Turşu Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma