Mütebbel
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lübnan ve Hatay mutfağıyla özdeşleşen mütebbel, patlıcan ve tahinle yapılan bir meze çeşididir. Özellikle et yemeklerinin yanında sunulan mütebbel, nar taneleri veya nar ekşisi ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, Hatay usulü mütebbel tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak kolay humus tarifine de göz atın.

Mütebbel Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Mütebbel

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sivri bir bıçak yardımı ile patlıcanlarda delikler açın. Fırın tepsisine yerleştirip yumuşayana kadar, arada bir çevirerek közleyin.
  2. Patlıcanları soğuk suyun içine daldırın. 15 saniye sonra çıkartıp uzunlamasına yarın ve dikkatlice içini çıkartın.
  3. Patlıcan içini çatalla ezerek püre haline getirin. Havanda ezilmiş sarımsağı, tahini, limon suyunu ve nar ekşisini ekleyin.
  4. Tuzunu de ekleyip karıştırın. Tahinli patlıcanı servis tabağına yerleştirin.
  5. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin, nar taneleri ve yağsız olarak kavrulmuş dolmalık fıstık serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Meze Tarifleri Öğle Yemeği Pratik Yemek Tarifleri Salata Tarifleri Lübnan Mutfağı Yemekleri Hatay Mutfağı

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma