Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan muhlama, tereyağı, mısır unu ve uzayan peyniriyle kahvaltı sofralarının gözdesi. Gerçek kıvamı ve yoğun aromasıyla fark yaratan bu muhlama tarifi, geleneksel lezzeti evde en pratik şekilde yakalamanın püf noktalarını sunuyor. Dilerseniz kahvaltıya misafirlerini büyülemek, dilerseniz kendine sıcacık bir lezzet şöleni hazırlamak için bu muhlama tarifiyle Karadeniz’in o benzersiz dokusunu sofrana taşıyabilirsiniz. Peki; muhlama nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Vegan Muhlama tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon muhlama 350 kaloridir.
Tereyağı yerine:
Püf Nokta: Tereyağı, muhlamanın ruhudur. Alternatif kullansanız bile mutlaka bir miktar tereyağı ekleyerek o klasik aromayı koruyun.
Mısır unu yerine:
Püf Nokta: Rengi açık mısır unu kullanıldığında muhlama daha yumuşak, koyu renkli unla daha yoğun tatta olur.
Kolot peyniri yerine:
Püf Nokta: Tuz oranı yüksek peynir kullanıyorsanız, tereyağına ekstra tuz eklemeyin. Peynirin erime yapısına göre sıvı miktarını ayarlayın.
Su yerine:
Püf Nokta: Su miktarını azar azar ekleyerek kontrol etmek, muhlamanın kıvamını mükemmel ayarlamanın en kolay yoludur.
Tuz yerine: