Mor Lahana Turşusu
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Rengi hafiften pembeye çalan mor lahana turşusu, ana yemeklerin en lezzetli eşlikçisidir. Et, tavuk ve balıkların yanında sunabileceğiniz mor lahana turşusunu, pratik bir şekilde hazırlayabilir, 3 gün dolapta bekleterek yemeye başlayabilirsiniz. Mor lahana turşusu tarifini denedikten sonra yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın.

Yemeklerin yanında sunabileceğiniz farklı tatlar arıyorsanız, kışlık turşu tariflerine göz atabilirsiniz.

Mor Lahana Turşusu Kaç Kalori?

Mor Lahana Turşusu Tarifi İçin

Malzemeler

Mor Lahana Turşusu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lahanayı ince ince doğrayın ve bir kabın içine alın.
  2. Üzerine tuz ekleyerek karıştırın. Elinizle lahanaları ovalayın ve 10 dakika bekletin. 
  3. Ardından mor lahanaları kavanozlara yerleştirin ve sıkışması için üstten bastırın. 
  4. Bir kabın içinde su, sirke ve limonu karıştırın. Lahanaların üzerine hazırladığınız karışımı dökün. 
  5. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve 3-4 gün buzdolabında bekletin.
  6. Ardından mor lahana turşusunu açarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Mor lahana turşusunu, et yemekleri ve balık yemeklerinin yanında sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Kullanacağınız lahananın taze ve olgun olmasına özen gösterin. Mevsimlik lahanalar her zaman daha lezzetli olacaktır. Lahananın renginin değişmemesi için sirke kullanmayı ihmal etmeyin.
  • Kullanacağınız kavanozu sıcak su ile sterilize edin. Cam kavanoz kullanarak turşuların ömrünü uzatabilirsiniz.
  • Mor lahana turşusunu 4 günden fazla bekletmeyin. Aksi takdirde lahanalar çürümeye başlayacaktır.
  • Arta kalan turşu suyunu cam bir şişeye koyarak serin yerde muhafaza edebilir, istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
  • Eğer turşularınız her seferinde kötü tatla sonuçlanıyorsa, turşu kurarken yapılan hatalara göz atarak en önemli tüyoları öğrenebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Turşu Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Konserve Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma