Limon Şekerlemesi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limon Şekerlemesi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Limon Şekerlemesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Limon kabuklarını boyuna olacak şekilde dilimleyerek çıkarın. 4 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın. Limon kabuklarını ekleyip kaynatmaya devam edin. İki dakika kaynattıktan sonra suyunu süzerek limon ka-buklarını çıkarın. Bu işlemi her defasında suyu değiştirerek 3 kere tekrarlayın. Aynı tencereye 2 su bardağı su ve şekeri ekleyip kaynatın. 45 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra limon kabuklarını ekleyin. Limon kabuklarını şurup ile kaplanıncaya kadar pişirin. Izgara teli üzerine alarak 1 gece bekletin. Toz şekere bulayıp biraz daha bekleyin. Servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Atıştırmalık Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Zeytinyağlı Kolay Limon Turşusu Tarifi
Karışık Salça Tarifi
Buğday Patlağı Tarifi
Kahveli Limonata Tarifi
Soğanlı Menemen Tarifi
İstiridye Mantar Sote Tarifi