Limon Kabuğu Reçeli
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limon Kabuğu Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Limon Kabuğu Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Limon kabuğu ile tadına doyulmaz nefis bir reçel hazırlamaya ne dersiniz?

  1. Limonların kabuğunu çok hafif rendeleyerek kabukları soyun ve bir parmak genişliğinde dilimlere ayırın. Dilimlere ayırdığınız limon kabuklarını tek tek rulo yapın ve temiz bir ipe iğne ile dizin. İplerin her iki tarafına düğümler atarak dilimlerin kaynarken sudan çıkmasını önleyin. 
  2. İpe geçirdiğiniz limon kabuklarını bol suda 15 dakika haşlayın. Suyunu süzün ve tekrar üzerine soğuk su ekleyip ocağa alın ve acı suyu çıkana kadar kaynatın. Suyunu birkaç kez değiştirerek aynı işlemi tekrarlayın ve yumuşayana kadar haşlayın.
  3. Haşlama işlemi bittikten sonra içi buzla dolu olan soğuk sulu kabın içine aktarın. Yarım saat sonra iyice süzdürüp kağıt havlu üzerinde suyunu çektirin.
  4. Limon suyu ile şekeri reçel tenceresine alıp karıştırın. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra haşlanmış limon kabuklarını atın. Arada bir karıştırarak yarım saat kaynatın. Son birkaç dakika kala tereyağını ekleyin. Hafifçe karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Soğuyunca ipinden çıkartıp sterilize edilmiş kavanozlara aktarın ve kapağını sıkıca kapatın.

Kahvaltılık limon reçeli tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma