Ev yapımında lezzetin sırrı olan kütür kütür turşu tarifi, sofralara hem geleneksel bir tat hem de çıtır bir lezzet katıyor. Doğru malzemelerle hazırlandığında uzun süre dayanıklı olan bu turşu, ister fasulye–pilavın yanında ister mangal sofralarında keyifle tüketiliyor. Pratik yapımıyla herkesin kolayca deneyebileceği kütür kütür turşu tarifi, sofraların vazgeçilmez eşlikçisi oluyor. Peki; kütür kütür turşu nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Kavanozda Salatalık Turşusu tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon kütür kütür turşu 20 kaloridir.
Kornişon salatalık yerine:
Sarımsak yerine:
Dereotu / kereviz yaprağı yerine:
Kaya tuzu yerine:
Limon tuzu yerine:
Üzüm sirkesi yerine:
Şeker yerine:
Nohut yerine: