Kuşburnu Marmelatı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çayı ve pekmezi sık sık tüketilen kuşburnu, kansızlığa iyi gelir. Cildi güzelleştiren ve bağışıklığı güçlendiren kuşburnu, kötü kolesterolü düşürmesiyle de bilinir. Genellikle çay olarak tüketilse de, bu kez marmelat yapımında kullanıyoruz. Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan kuşburnu marmelatını, cam kavanozlarda saklayabilir, kahvaltı sofralarında sunabilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, evde kuşburnu marmelatı nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Kuşburnu Marmelatı Kaç Kalori?

Kuşburnu çayı tarifine göz atmayı unutmayın. Farklı çeşitleri olan erik marmelatı ve çilek marmelatı tarifini de deneyin.

Kuşburnu Marmelatı Tarifi İçin

Malzemeler

Kuşburnu Marmelatı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşburnuları yıkayıp süzün ve ayıklayın. (Saplarını ve üstündeki tüylü kısımlarını keselim.)
  2. Yıkanan kuşburnunu tencereye koyup, üzerine suyu ekleyin. Yumuşayıncaya dek haşlayın.
  3. Haşlama işleminden sonra kuşburnu ezilmeye başlamayacaktır. Ezilen kuşburnunu süzgeçten iki üç kez tortu kalmayana dek geçirin.
  4. Tortularından iyice arındığından emin olmak için temiz bir tülbentten de geçirebilirsiniz.
  5. Daha sonra süzdüğümüz kuşburnunu ezmesini tencereye alıp üzerine şekeri ilave edip  30 dk kadar orta ve kısık ateşte karıştırarak pişirin.
  6. Tadı ve kıvamını kontrol edin. Çok sulu ve şekeri az ise biraz daha şeker ekleyebilirsiniz. Sıcakken kavanozlara koyup ters çevirdiğinizde vakumlanmış olacaktır.
  7. Soğuduktan sonra  serin ve güneş almayan bir yerde veya buzdolabında muhafaza ediniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Düdüklü yerine normal tencerelerden birini kullanabilirsiniz. Ancak pişme süresi uzayacaktır.
  • Kuşburnunun iyice yumuşadığından emin olana kadar pişirmeye devam edin.
  • Süzme işlemi, marmelatın lezzeti açısından çok önemlidir. Bu işlemi gerektiği kadar uygulayın.
  • Kıvamına bakmak için marmelatı mutlaka soğutun. Sıcak ve soğukken ki kıvam farklı olacaktır.
  • Verilen ölçülerden 6 küçük kavanoz çıkmaktadır.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Konserve Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Reçel Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma