Kıymalı Akıtma
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kıymalı Akıtma Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Kıymalı karışım için

Kıymalı Akıtma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için tereyağı dışındaki tüm malzemeyi çukur bir kaba alın. İyice çırpın. Bir parça margarini veya tereyağını yapışmaz yüzeyli tavaya alıp eritin. Yarım kepçe dolusu harcı tavaya dökün. Tavanın her yerine eşit dağılması için tavayı hafifçe sallayın. Hamur göz göz olup her tarafı pişince diğer tarafını çevirip aynı şekilde pişirin. Kağıt havlu arasına alarak ılık kalmasını sağlayın. Malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Her defasında küçük bir parça tereyağı ekleyin. İç malzemesi için tereağını eritip kıyılmış soğanı kavurun. Kıymayı, salçayı, doğranmış sivri biberi ve domatesi ilave edin. 10 dakika kavurup tencerenin kapağını kapatın. Ocağı kısıp 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Tuzunu, baharatını ve kıyılmış maydanozu ekleyerek tatlandırın. Pişen hamurların aralarına kıymalı iç malzemeden paylaştırarak üst üste yerleştirin. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Pratik Yemek Tarifleri Pide Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma