Karpuzlu Detoks Suyu
Selin Hıdır
1213 Tarif       0 Takipçi
Karpuzlu Detoks Suyu
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karpuzlu detoks suyu tarifi ile yazın ferahlığını ve detoks etkisini bir arada yaşayabilirsiniz. Taze karpuz, misket limonu ve nane gibi doğal malzemelerle hazırlanan bu içecek, hem vücudunuzu arındırmaya yardımcı olur hem de lezzetiyle sizi büyüler. Özel püf noktaları ve blender’dan hazırlanışıyla kolayca yapabileceğiniz karpuzlu detoks suyu tarifi, günün her saatinde sizi yenileyecek sağlıklı bir tercih olacak. Peki; karpuzlu detoks suyu nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Demir Juice tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon karpuzlu detoks suyu kaç kaloridir?

Bir porsiyon karpuzlu detoks suyu 90 kaloridir.

Karpuzlu Detoks Suyu Tarifi İçin

Malzemeler

Karpuzlu Detoks Suyu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Blender’a karpuz küplerini, misket limonu suyunu ve taze nane yapraklarını koyun.
  2. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.
  3. Karışımı süzgeçten geçirerek posasını ayırabilirsiniz, ya da olduğu gibi de kullanabilirsiniz.
  4. Elde ettiğin püreye soğuk suyu ekleyip karıştırın.
  5. Sürahine aktar, içine misket limonu dilimlerini ve buzları ekleyin.
  6. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Bardağa birkaç buz küpü ekleyerek içeceğinizi ekstra ferah ve serin tutabilirsiniz. Özellikle sıcak günlerde çok iyi gider.
  • Bardakların kenarına ya da üzerine birkaç taze nane yaprağı koyarak hem görsel olarak şık hem de aromatik bir dokunuş sağlayabilirsiniz.
  • Bardak kenarına misket limonu dilimi takarak görselliği artırabilir, içeceğin tadını hafifçe zenginleştirebilirsiniz.
  • Renklerin canlı görünmesi için tercih edin. Misafirlerinize sunarken görsel etkisi harika oluyor.
  • Renkli veya bambu pipetler hem daha eğlenceli hem de doğa dostu bir tercih olur.
  Püf Noktası
  • Bu hem içeceğin pürüzsüzlüğünü artırır hem de içim kolaylığı sağlar.
  • Hazır şişe yerine taze limon suyu içeceğin aromasını ve tazeliğini artırır.
  • Blender’dan geçirmeden önce 1-2 yaprağı ayırıp servis sırasında eklemek tazelik ve aromayı artırır.
  • Eğer daha pürüzsüz ve hafif içim tercih ediyorsanız, blenderdan sonra süzgeçten geçirin. Ancak posası da lif açısından faydalıdır, tercih sizin.
  • Tatların birbirine geçmesi için buzdolabında 1-2 saat bekletmek en idealidir.
  • Blenderdan sonra soğuk suyu eklemek, karpuzun taze tadını daha iyi korur ve içeceğin sululuğunu ayarlamanızı sağlar.

Tarif Kategorileri

Soğuk İçecekler Diyet Tatlı Tarifleri İçecek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kabaklı Falafel Tarifi
Kalamar Tava ve Tarator Sos Tarifi
Ev Yapımı Sade Krema Tarifi
Fırınlanmış Nohut Cipsi Tarifi
Tam Ölçülü Mercimek Köftesi Tarifi
İspanyol Omleti Tortilla Tarifi