Dışı altın sarısı çıtır çıtır, içi yumuşacık kalamarlarla yaz sofralarının vazgeçilmez lezzetini evde hazırlamaya ne dersiniz? Özellikle balık restoranlarında severek tüketilen bu lezzeti, pratik adımlarla mutfağınızda kolayca yapabilirsiniz. Yanında servis edilen sarımsaklı ve cevizli tarator sosu ise kalamarın lezzetini katlayarak damağınızda unutulmaz bir iz bırakır. Deniz mahsulü sevenlerin bayılacağı kalamar tava ve tarator sos tarifi, ister özel günlerde ister sade bir akşam yemeğinde şık ve leziz bir sunum imkânı sağlar. Hem kalamar tava ve tarator sos tarifi hem de pişirme püf noktaları sayesinde bu enfes uyumu tam kıvamında yakalayabilirsiniz. Peki; kalamar tava ve tarator sos nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Air Fryer’Da Çıtır Kalamar tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon kalamar tava ve tarator sos kaç kaloridir?
Bir porsiyon kalamar tava ve tarator sos 390 kaloridir.
Tarator Sos Tarifi
Kalamar Tava Malzemeleri İçin Alternatifler:
Kalamar yerine:
Süt yerine:
Karbonat yerine:
Un yerine:
Kızartmalık yağ yerine:
Tarator Sos Malzemeleri İçin Alternatifler:
Bayat ekmek içi yerine:
Ceviz yerine:
Yoğurt yerine:
Zeytinyağı yerine:
Limon suyu yerine:
Sarımsak yerine: