Havuçlu Fava
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Havuçlu Fava Tarifi İçin

Malzemeler

Havuçlu Fava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kuru iç baklayı akşamdan soğuk suda ıslatın. Ertesi gün havuçlarla beraber bir tencereye alın. Su ekleyip 15 dakika kaynatın. Çıkan köpüklü suyu döküp baklayı bir parmak geçecek kadar sıcak su ve dörde böldüğünüz soğanı ekleyip tekrar kaynatın. Haşlanan soğan, bakla ve havuçları blenderdan geçirin. Dereotunu incecik kıyın. Tuz, şeker ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Dikdörtgen bir kaba alarak üzerini düzleştirin. 4-5 saat buzdolabında bekletin. İyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Meze Tarifleri Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma