Etli Kısır
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yılmaz Öztürk’ten hem yapımı kolay, hem de çok lezzetli kısır tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Dilerseniz, kısır tarifine de göz atabilirsiniz.

Etli Kısır Tarifi İçin

Malzemeler

Et tartar için

Üzeri için

Etli Kısır

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Köftelik bulguru kaynar su ile ıslatın ve yarım saat dinlendirin.
  2. Bulgur suyunu çektikten sonra yeşillikler hariç tüm malzemeyi içine ekleyerek güzelce yoğurun. Daha sonra yeşillikleri ekleyin ve iyice harmanlayarak bir tepsiye alın.
  3. Bonfileyi minik küpler halinde doğradıktan sonra hardal, sirke, tuz ve karabiberle harmanlayarak asitte pişmesini sağlayın
  4. Kısırı servis tabağına alın ve eti tepsiye kısırın üzerine serpiştiririn. ince doğranmış frenk soğanı ve nar ekşisi ilave ettikten sonra ızgaralanmış lime ile birlikte servis edin.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Salata Tarifleri Bakliyat Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma