Enginar Cips
Enginar cips
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Elif Edes’den hem sağlıklı, hem de lezzetli bir atıştırmalık tarifi. Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan enginar cipsi, yemeklerin yanında sunabilirsiniz.

Ev yapımı cips tariflerine göz atmayı unutmayın.

Enginar Cips Tarifi İçin

Malzemeler

Enginar Cips

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginarları ince dilimleyin ve riviera zeytinyağında önce 8-10 dakika kadar kızartarak süzgeçe alın.
  2. Yağı tekrar kızdırın ve enginarları ikinci kez çıtır olacak şekilde bir kaç dakika daha kızartın.
  3. Aynı yağda maydanozları yıkamadan kızartın. (Kızgın yağ sıçrayabileceğinden uzaktan ve dikkatli atmak gerekir. Ayrıca üzerine bir tel kapamak daha fazla sıçramayı önleyecektir.)
  4. Kızarmış maydanoz ve enginarları karıştırdıktan sonra limon sıkın ve iri tuz serperek servis edin.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Farklı Sebze Yemekleri Atıştırmalık Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Tavuklu Teriyaki Donburi
Ev Yapımı Sucuk
Ton Balıklı Ekmek Üstü
Enginar Turşusu
10 Dakikada Yağlı Biber Turşusu
Blenderda 10 Dakikada Çiğ Köfte