Domates Soslu Tagliatelle Turta
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Domates Soslu Tagliatelle Turta Tarifi İçin

Malzemeler

Domates Soslu Tagliatelle Turta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginarları ayıklayın. 10 cm sap bırakıp ikiye bölerek limonlu suya aktarın. Kereviz saplarını ayıklayıp jülyen kesin. Enginarları ortadan kesip ince doğrayın.
  2. Kapaklı bir tavaya ince doğradığınız enginar ve jülyen doğradığınız kereviz saplarını aktarın.Tavaya yarım çay bardağı sirke, 1 su bardağı su,4 çorba kaşığı zeytinyağı, bir tutam tuz, karabiber ve kabuklu 2 diş sarımsak ilave ederek, orta ateşte 20 dakika tavanın kapağı kapalı olarak pişirin.Sarımsağı çıkartıp tavanın kapağını kapatın ve ayrı bir yere alın.
  3. Sos için ayrı bir tencerede ince doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla 3 dakika soteleyin. Domateslerin kabuklarını soyup iri küpler halinde doğrayın ve soğana ekleyin. Daha sonra 1 su bardağı su, tuz ve maydanoz ekleyerek tatlandırın. 23 cm çaplı kelepçeli kek kalıbına tereyağı sürüp pişirme kağıdıyla kaplayın ve tekrar tereyağı sürün.
  4. Galetaları ufalayarak, yanlarına ve tabanına yayın.Makarnayı dişe gelecek şekilde haşlayıp süzün.Sebzeleri pişirdiğiniz tavaya makarnayı aktarın.Ardından domates sosunu ekleyip karıştırın.
  5. Ayrı bir tavada küp kesilmiş jambonu zeytinyağı ve defne yaprağıyla soteleyin ve makarnanın içine aktarın. Parmesan ile tatlandırın. Kalıbın içine makarnalı karışımı aktarın. Üzerine keçi peynirini ufalayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma