Domates Püresi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Domates Püresi Tarifi İçin

Malzemeler

Domates Püresi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Domatesleri yıkadıktan sonra pürüzsüz uç kısmını + şeklinde keskin bir bıçak yardımı ile işaretleyin. Kaynar suyun içinde 1 dakika beklettikten sonra süzüp baş kısmındaki yeşil bölümlerini alın, kabuğunu soyun. İrice doğrayıp mutfak robotuna aktarın. İri kalacak şekilde ezdikten sonra büyük bir tencereye aktarın. Orta ateşte, yarım saat kadar kaynamaya bırakın. Bu arada üzerinde biriken köpüğünü süzgeç yardımı ile temizlemeyi ihmal etmeyin. Tuzu ekleyin. 5 dakika sonra ocaktan alın. 
  2. Sıcakken, sterilize edilmiş ve iyice kurulanmış kavanozların içine aktarın. Yine sterilize edilip kurutulmuş kapakla kavanozu sıkıca kapatın. Kavanozları tezgahın üzerinde ters çevirip soğuyana kadar bekletin. Daha sonra kullanmak üzere ışık almayan kiler dolabınızda saklayın.

Dilerseniz, domates sosu tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Domatesli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Sebze Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma