Çıtır Grissini
Selin Hıdır
844 Tarif       0 Takipçi
Çıtır Grissini
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dışı altın rengiyle kıtır kıtır, içi ise hafif gevrek dokusuyla iştah açan bu çıtır çubuklar; zeytinyağı, un ve maya gibi birkaç temel malzemeyle kolayca hazırlanıyor. İster sade, ister parmesanlı ya da baharatlı şekilde yapabileceğiniz çıtır grissini tarifi, hem pratikliği hem de uzun süre tazeliğini korumasıyla favoriniz olacak. Sofranıza İtalyan dokunuşu katmak istiyorsanız, ev yapımı çıtır grissini tarifi ile başlayın!  Peki; çıtır grissini nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Susamlı Çubuk Kraker tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon çıtır grissini kaç kaloridir?

Bir porsiyon çıtır grissini 140 kaloridir.

Çıtır Grissini Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Çıtır Grissini

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir kaba un, tuz, şeker ve mayayı alın. Ortasını havuz gibi açıp zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  2. Hamurun üzerini örtüp 30-40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
  3. Mayalanan hamuru hafif unlu tezgaha alın. Hamuru 2 parçaya ayırın. Her parçayı merdane ile yaklaşık 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açın. Keskin bir bıçakla ya da pizza kesici ile uzun ince şeritler halinde kesin.
  4. Şeritleri elinizle hafifçe yuvarlayarak uzatın (isteğe göre burgu şekli de verilebilir).
  5. Şeritlerin üzerine fırçayla zeytinyağı sürün. Dilerseniz üzerlerine susam, çörek otu, parmesan peyniri veya kekik serpebilirsiniz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika, üzerleri altın rengini alıp çıtırlaşana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkan grissinileri tel ızgara üzerinde soğutun. Tamamen soğuduktan sonra hava almayan kavanoz ya da kutuda servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Grissinileri zeytin ezmesi, acuka, humus, köz biber ezmesi veya labne ile birlikte servis edebilirsiniz.
  • Sunum sırasında küçük kaselere farklı soslar koyup grissinileri yanına yerleştirin.
  • Eski kaşar, beyaz peynir, brie, tulum peyniri gibi çeşitlerle birlikte şarap veya üzüm suyu eşliğinde sunulabilir.
  • Üzerine hafif parmesan serpilmiş grissiniler bu tabaklara lezzet ve çıtırlık katar.
  • Özellikle kremalı sebze çorbaları, domates çorbası veya soğan çorbası gibi yoğun kıvamlı çorbaların yanında kaşık yerine kullanılarak servis edilebilir.
  • Taze sebzeler (salatalık, domates), zeytin ve peynirle birlikte çıtır grissini sunabilirsiniz.
  • Lor peyniri ve taze kekik ile çok uyumlu olur.

  Püf Noktası
  • Hamuru iyi yoğurmak, grissinilerin daha elastik ve düzgün şekil almasını sağlar.
  • Gerekirse un-su oranını azar azar ayarlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur olmalı.
  • Hamur şeritlerini ne kadar ince ve eşit keserseniz, pişerken o kadar çıtır ve düzgün olur.
  • Çok kalın grissiniler fırında kuruyana kadar içi yumuşak kalabilir.
  • Grissinilerin eşit pişmesi için fırın tepsisine aralıklı dizin.
  • Fırının alt-üst ayarını tercih edin. Fanlı ayarda çok hızlı kuruyup yanabilirler.
  • Grissiniler fırından çıktıktan sonra tel ızgara üzerinde tamamen soğutulmalı. Hala sıcakken kapalı kapta bekletirseniz yumuşayabilirler.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Sando (Çilekli Sandviç)
Feta Peynirli Şeftalili Kuskus
15 Dakikada Hellimli Tavuk Burger
Kahvaltılık Domates Tava
Mantarlı Kıymalı İçli Köfte
Kabak Spagetti