Cevizli Sarı Kiraz Reçeli
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Sarı Kiraz Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Cevizli Sarı Kiraz Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çekirdekleri ve sapları temizlenmiş sarı kirazları yıkayıp süzdükten sonra iri doğranmış ceviz içi ile birlikte tencereye aktarın. Sarı kirazların aralarına, üzerini de kapatacak şekilde toz şeker serpin. Üzerini kapatıp oda ısısında, bir gece boyunca bu şekilde bekletin. 
  2. Ertesi gün yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca limon tuzunu ekleyip ateşi kısın. Üzerinde biriken köpükleri temizlemeyi ihmal etmeyin. Reçeli yaklaşık 20 dakika boyunca kaynatın. Ocaktan alın, soğuyunca temiz ve kuru kavanozlara aktarın.
  3. Denenmiş şeftali reçeli tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Reçel Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma