Cevizli İncir Marmeladı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli İncir Marmeladı Tarifi İçin

Malzemeler

Cevizli İncir Marmeladı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Cevizli incir marmeladı ile kahvaltı sofralarınızın keyfini çıkarın.

  1. İncirlerin kabuğunu soyun. Fındık büyüklüğünde parçalar halinde kesip tencereye aktarın. Üzerine suyu, şekeri, karanfil tanesini ve çubuk tarçını ilave edin. Önce yüksek ateşte, arada bir karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca içindeki çubuk tarçını ve karanfil tanesini çıkarın.
  2. Pişen incirleri el blender’ı ile püre haline gelene dek ezin. Tekrar ocağın üzerine alın. İri doğranmış ceviz içlerini ve tereyağını ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatın. En son limon suyunu ilave edin. 1 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Marmelat sıcakken sterilize edilmiş kavanoza aktarın. Soğuyunca kapağını sıkıca kapatın. 

Kırmızı, sarı, mor renkli veya yeşil çizgili... Her biri kendine has lezzete sahip. Kurutulmuş incir tüm yıl boyunca hemen hemen her yerde bulunabilir.

Yabani incir reçeli tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kahvaltılık Tarifler Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma