Aromatik Zeytinyağı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ülkemizde en çok Ege Bölgesi'nde yetiştirilen zeytinler, zeytinyağının ham maddesi olarak bilinir. Yemeklere tat veren zeytinyağı, Türk mutfağınde en çok kullanılan malzemelerden biridir. Karaciğeri temizler, sindirimi kolaylaştırır ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Damar tıkanıklığını önlemesinin yanı sıra kilo vermeye yardımcıdır. Malzemeleriniz hazırsa, salata tarifleri ve et yemeklerinin vazgeçilmezi haline gelen aromatik zeytinyağı tarifine başlayabiliriz.

Aromatik Zeytinyağı Tarifi İçin

Malzemeler

Aromatik Zeytinyağı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle limon kabuklarını rendeleyin ve sarımsakları ezerek bir kabın içerisinde bekletin.
  2. Ardından zeytinyağı, kekik, rendelenmiş limon kabukları, sarımsak ve pul biberi tencereye alın ve düşük ateşte yaklaşık 15-20 dakika ısıtın.
  3. Yağ fokurdamaya başladığında ocağın altını kapatın.
  4. Bütün malzemeleri bir tencereye alın ve düşük ateşte yaklaşık 15-20 dakika ısıtın, yağ azıcık fokurdasa yeterli.
  5. Hazırladığınız karışımı, kuzu incik tarifinde kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Aromatik Zeytinyağının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Bir mutfak termometreniz varsa, pişirme esnasında ısının 100-140 derece arasında olmasına özen gösterin.
  2. Lezzetlerin yağa geçmesi için sıcaklık önemli ancak 180-200 derecenin üstünde zeytinyağının yanmaya başladığını unutmayın.
  3. Dilerseniz, aromatik zeytinyağına nane ve defne yaprağı ile tat verebilirsiniz.
  4. Karışımı cam kavanoza doldurup serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

1 Kaşık Aromatik Zeytinyağı Kaç Kaloridir?

  1. Bir çorba kaşığı zeytinyağı, yaklaşık 115 kaloridir. Zeytinyağı kan şekerini dengelediği için, bu tarif diyabet hastalarına önerilen besinler arasındadır.

Evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz pratik yemek tariflerine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma