Antep Fıstığı Reçeli
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Antep Fıstığı Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Antep Fıstığı Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kabuk bağlamadan (çağla) toplanmış antep fıstıklarını tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın. Suyunu süzüp, toz şeker ilave edin ve 2 gece dinlendirin. Su ekleyip kıvam alana kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin ve 2-3 dakika kaynatın. Cam kavanozlara doldurun.

Dilerseniz, ceviz reçeli tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Reçel Tarifleri

Benzer Tarifler

Ev Yapımı Zeytin Ezmesi Tarifi
Kaymaklı Menemen Tarifi
Bat Tarifi
Evde Pratik Çiğ Köfte Tarifi
Mısır Konservesi Tarifi
Yağlı Biber Turşusu Tarifi