Zerdeçallı Pilavlı, Taze Otlu Tavuk Eti
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zerdeçallı Pilavlı, Taze Otlu Tavuk Eti Tarifi İçin

Malzemeler

Zerdeçallı Pilavlı, Taze Otlu Tavuk Eti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Baldo pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Ilık tuzlu suya ekleyip yarım saat bekletin. Tereyağını tencereye alıp eritin. Pirinçleri ekleyip 2-3 dakika kısık ateşte kavurun. Zerdeçal, tuz ve sıcak suyu ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte 25 dakika pişirin. Sarımsakların kabuğunu soyup biberiyelerle birlikte kıyın. Zeytinyağı, kıyılmış sarımsak ve biberiye, tuz, karabiber ve kemiksiz tavuk etlerini çukur bir kaba alıp harmanlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Zerdeçallı pilavı servis tabağına alın. Üzerine tavuk etlerini dizip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pilav Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Limonlu Bulgur Pilavı Tarifi
Bahar Pilavı Tarifi
Mantarlı Basmati Pilavı Tarifi
Mantarlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
Tel Şehriye Pilavı Tarifi
Sade Bulgur Pilavı Tarifi