Yaz Sebzeli Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yaz Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sosu için

Yaz Sebzeli Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Izgarayı önceden ısıtın. Zeytinyağı, limon suyu, ince kıyılmış sarımsak, kişniş, tarçın, bal ve tuzu karıştırın.
  2. Kabak, biber ve patlıcanları dilimleyin. Domates ve soğanları ikiye bölün. Hepsini çukur bir kaba alın.
  3. Üzerine hazırladığınız harcı gezdirip harmanlayın. Sebzeleri tahta şişlere dizip fırın ızgarasında pişirin.
  4. Bulgur pilavı için, tereyağını tencerede eritin. Bulguru ilave edip bir- iki dakika kavurup suyunu ekleyin. Tuz ile tatlandırın.
  5. Kaynayıp suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Demlenmeye bırakın.
  6. Sosu için, yoğurda ince kıydığınız kişniş ve tarhun otunu ilave edin. Nane ve tuz ekleyip karıştırın.
  7. Servis tabağına bulgur pilavını alın. Üzerine pişirdiğiniz sebzeleri dizin. Sosla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir versiyonu olan pratik sebzeli bulgur pilavı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav