Vejetaryen Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vejetaryen Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Vejetaryen Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Havuçları ve kabağı soyup zar şeklinde doğrayın. Balkabağını da aynı şekilde doğrayın. Karnabahar ve brokoliyi çiçek çiçek ayırın. Zencefil, kıyılmış taze nane, zerdeçal, tuz ve kırmızıbiberi bir kasede harmanlayın.

Soğanı soyup kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun. Baharatı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Sırasıyla havuçlar, kabak, karnabahar, brokoli ve balkabağını ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Haşlanmış nohudu ekleyin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Köftelik bulguru yıkayıp süzün. Derin bir kaba alıp üzerine 1 bardak kaynar suyu dökün. 5 dakika kadar şişmesi için bekledikten sonra tereyağını ve tuzu ilave edin. Geniş bir servis tabağının ortasına sebzeli karışımdan, kenarlarına da hazırladığınız tereyağlı köftelik bulgurdan yayın. Hemen servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Bakliyat Tarifleri Pilav Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav