Thai Usulü Somonlu Ve Sebzeli Pilav
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Bergüzar Erden’den Thai usulü somonlu ve sebzeli pilav tarifini sizlere sunuyoruz. Tayland mutfağında pilav tariflerine sık sık yer verilir. Genellikle ananas, brokoli çiçeği gibi farklı malzemelerle hazırlanan pilavlar, umami, tamari gibi sos çeşitleriyle zenginleştirilir. Somon ve sebzeler eşliğinde sunulan Thai pilavını çok seveceksiniz.

Nefis Çin pilavı ve Özbek pilavı tarifine de göz atın.

Thai Usulü Somonlu Ve Sebzeli Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için

Thai Usulü Somonlu Ve Sebzeli Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci bol kaynar suda haşlayın ve süzün.
  2. Susam yağını tavada ısıtın. Kimyon tohumu, zencefil, sarımsak ve soğanı ilave ederek pembeleşinceye kadar pişirin.
  3. Kişniş, baharatlar ve soslar ile brokoliyi ilave ederek, 3-5 dakika soteleyin.
  4. Daha sonra balığı ilave edin ve balıkların her iki tarafını kızartarak bir tabağa alın. Haşlanmış pirinci tavaya ilave edin ve 2-3 dakika ısıtın.
  5. Pilavı servis tabağına alın. Üzerine balık parçalarını yerleştirin. Maydanoz, taze soğan ve acı biberle süsleyerek sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Pilav Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav